Oppsummering av sesong 2016

Vi hadde en begivenhetsrik sesong på Klevfos i 2016. Klikk deg gjennom og se på litt av det vi har holdt på med.

 • Arbesdaer
  Arbesdaer har spilt sin 28. sesong ! 363 publikummere på 6 forestillinger :-)
 • Mens Edvard tegner
  Mens Edvard tegner er vist 2 ganger i år, begge ute på tomta :-)
 • Lekeplassen
  Lekeplassen har vært flittig ibruk nesten hver dag i hele sommer.
 • Skolebesøk på snekkerverkstedet.
  Skolebesøk på snekkerverkstedet.
 • Papirmaskinhallen
  Omvisning i fabrikken.
 • Munch-seminar
  Løten kommune arrangerte Camp Munch i august.
 • Grafikkverksted
  Grafikkverkstedet.
 • Bever i Klevfosdammen
  Vi har ofte besøk av bever langs Svartelva.
 • Sodahuspipa
  Sodahuspipa skal restaureres.
 • Sodahuspipa
  2 murere har holdt på i 2 mndr.
 • Fra tømmer til papir
  Tømmer til papir i august/september.
 • Allsangkveld
  Allsangkveld med Frem fra Glemselen i Hollenderiet 15. september.
 • Klevfos Industrimuseum
  Vi ses i 2017 :-)

Vi vil takke alle som har vært med på å gjøre dette til en kjempefin sommer på Klevfos. Alle skuespillere i Arbesdaer som gang på gang møter opp og formidler fabrikkens historie til et alltid entusiastisk publikum. Takk til Tor Karseth som holder på ! Og til unga som spiller i spillet om Edvard Munch, dere er bare så flinke. Det har vært veldig trivelig å ha dere her, dere skaper liv der dere ferdes!  Takk til alle barnehager og skoleklasser for at dere har tilbragt dager her hos oss og til alle grupper og enkeltpersoner som har besøkt oss. Og til alle som bruker uteområdet her sent og tidlig, det er så artig å se at lekeplassen er i bruk nesten hver dag og at det ryker fra grillene. Tusen takk for at dere rydder opp og holder plassen ren og ordentlig :-)

Vi har hatt et flott prosjekt i sommer med Frem fra Glemselen. Åpningen av utstillinga om Per Johan Skjærstad 2. juni ble en fin og lun kveld helt i hans ånd. En koselig minnestund i Hollenderiet etter åpningen. Tusen takk til Gunnar Søberg på Rosenlund park for kaffe og kringle i Bolin og for nydelig suppe her i resepsjonen. Konserten på Herredsvang 9. juni ble helt utrolig! Tusen, tusen takk til alle artister som velvillig stilte opp og til betjeningen på Herredsvang for et prikkfritt arrangement. Og ikke å forglemme publikum som gjorde kvelden uforglemmelig for oss alle sammen. Vi avsluttet det hele med allsangkveld i Hollenderiet 15. september, og det var en magisk kveld. Fullt hus og folk sang de gamle, kjære sangene av full hals. Hele dette prosjektet har vært helt fantastisk å få være med på. Tusen takk til Liv Karin Skjærstad og Raymond Skjærstad for kjempegodt samarbeid :-)

I august hadde vi ei uke med Camp Munch. det var veldig fint å følge 20 unge kunstnerspirer som var ivrige på å ta til seg ny lærdom. Uka ble avsluttet med en åpen dag lørdag 13. august med mange forskjellige aktiviteter og utstilling av elevarbeidene. Nesten 400 personer tok turen hit den dagen og til og med været viste seg fra sin beste side. Tusen takk til Løten Kommune som arrangerte denne uka.

I tillegg til alt dette har vi hatt konsert i Hollenderiet, det har vært friluftsgudstjeneste med barnedåp her, tegne- og malekurs og for mange fotografer er Klevfos et yndet sted både ute og inne.

Det har også blitt gjort veldig mye for å holde Klevfos og området her så pent som mulig. Kjerr og buskas er hugget ned, det er ryddet opp både ute og inne, og det er foretatt restaurering av bygninger og sodahuspipa.