Løsrivelse

- en visuell vandrekonsert inspirert av Dagny Juel og Edvard Munch

  • Maleriet Løsrivelse av Edvard Munch (Foto/Photo)
    1/1
    Løsrivelse, maleri av Edvard Munch. @munchmuseet

Klevfos Industrimuseum
24. oktober kl. 19
25. oktober kl. 17 og 19
 
Av og med:
Maren Myrvold - sang
Marita Kjetland Rabben – piano
Martin Myrvold - lysdesign/scenografi
 
Produsert av Mardraum (Maren og Marita)


24. og 25. oktober fylles den gamle papirfabrikken på Klevfos Industrimuseum på Løten med klassisk musikk, kunst og lysdesign. Et flygel, et piano og et utvalg Munch-bilder plasseres side om side med de enorme maskinene, og vi inviterer til en konsertopplevelse helt utenom det vanlige.
 
LØSRIVELSE er inspirert av to verdensberømte kunstnere fra Hedmark, Dagny Juel og Edvard Munch. Vi kombinerer klassisk musikk (romanser og pianoverker av Chopin, Strauss, Grieg og Schumann m.fl.) med lysdesign og bildeprojeksjon, iscenesatt i det gamle industrilokalet.
 
DAGNY JUEL OG EDVARD MUNCH
Juel og Munch var begge del av den beryktede kunstnerbohemen i Berlin på slutten av 1800-tallet. Munch ble født like i nærheten av Klevfos, og Juel kom fra Kongsvinger. Inspirert og støttet av hverandre, brøt de med samfunnets normer og skapte en ny æra innen kunsten. Den nedlagte papirfabrikken ble bygget i de to kunstnernes samtid, og Munch oppholdt seg der ved flere anledninger.

Kle deg godt!
Den gamle papirfabrikken står mer eller mindre som den ble forlatt siste arbeidsdag. Første del av forestillingen vandrer publikum gjennom den uoppvarmede fabrikken, og vi anmoder publikum om å kle seg for utetemperatur så opplevelsen kan nytes til fulle.
 
Forestillingen er produsert i samarbeid med Anno Klevfos industrimuseum og Teater Innlandet, og er støttet av Innlandet fylkeskommune, Norsk KulturrådogLøten kommune.
 
Av smittevernhensyn legges det kun ut 30 billetter per visning, og vi oppfordrer til å forhåndskjøpe.