Klassisk på Klevfos

Denne sommeren blir det mulig å høre klassisk musikk på Anno Klevfos industrimuseum hver eneste lørdag i juli! Konsertene organiseres av ekteparet Guro og Jon Fredrik Hjemli, som er naboer til Klevfos på Ådalsbruk i Løten.

 • Annonse for Klassisk på Klevfos (Foto/Photo)
  1/5
  Klassisk på Klevfos "Husmusikk fra naboene på Hegg" (Bilde 1 av 5)
 • Annonse for Klassisk på Klevfos (Foto/Photo)
  2/5
  Klassisk på Klevfos: "En europeisk reise" (Bilde 2 av 5)
 • Annonse for Klassisk på Klevfos (Foto/Photo)
  3/5
  Klassisk på Klevfos: "Unge talenter" (Bilde 3 av 5)
 • Annonse for Klassisk på Klevfos (Foto/Photo)
  4/5
  Klassisk på Klevfos: "Best of Baroque" (Bilde 4 av 5)
 • Annonse for Klassisk på Klevfos (Foto/Photo)
  5/5
  Klassisk på Klevfos: "Euphonium og klaver" (Bilde 5 av 5)

De fleste konsertene er ved deres ensemble Nivalis Barokk, men det er også et par konserter med unge lokale musikere.

Konsertene er gratis for alle som har betalt inngangsbillett til museet den aktuelle dagen, eller har Anno Sommerkort. Varighet 30-45 minutter.

Program:

3.juli: Nivalis Barokk: "Husmusikk fra naboene på Hegg".
​​De lokale musikerne Guro og Jon Fredrik Hjemli fra Ådalsbruk og Vårild Schürmann fra Vallset har i løpet av korona-året truffet hverandre ukentlig for utforsking og innøving av ukjente verk fra barokken. Utøverne forteller litt om musikken, kildene og arbeidsmetodene, og publikum får ta en titt på håndskriftene/trykkene det spilles fra. 

10.juli kl. 14.00: "En europeisk reise".
Sanger og instrumentalmusikk fra 1700-tallets Europa. Guro Evensen Hjemli, sopran, Jon Fredrik Hjemli, obo, Vårild Schürmann, fiolin, Ingrid Eriksen Hagen, cembalo.

 17.juli kl. 14.00: "Unge talenter".
Solveig Schürmann, harpe og Margrete Hjemli, sang. De to unge jentene fra henholdsvis Vallset og Ådalsbruk har sin første konsert sammen. Det vil bli repertoar for solo harpe og utvalgte sanger blant annet av Wolfgang.Amadeus Mozart. Mozart skrev mange av sangene sine i like ung alder, og flere av dem er klassikere vi alle har hørt, slik som «Kom mai du skjønne milde».

24.juli kl. 14.00: "Best of Baroque".
Nivalis Barokk framfører "hits" fra sitt kjernerepertoar fra italiensk og tysk barokkmusikk. Med Guro Hjemli, sopran, Jon Fredrik Hjemli, obo, Vårild Sofie Schürmann på fiolin og Gunnhild Tønder på cembalo.

31.juli  kl. 14.00: "Euphonium og klaver". En lokal, ung musiker vender hjem: Håkon Søbakken har bakgrunn fra Løtens kulturskole og skolekorps, samt Ådalsbruk musikkforening. Senere har han tatt musikkutdannelse i Cardiff. På denne konserten framfører han et variert repertoar for euphonium; det blir både rolig og virtuos musikk, en euphonium concerto, og Edvard Grieg. Akkompagnatør: Nelson Lee.