Klassisk på Klevfos

Også i år blir det mulig å høre klassisk musikk på Anno Klevfos industrimuseum hver eneste lørdag i juli og en i august! Konsertene organiseres av ekteparet Guro og Jon Fredrik Hjemli, som er naboer til Klevfos på Ådalsbruk i Løten.

 • Bilde med tekst som er en annonse for konserten Klassisk på Klevfos 2022: Unge talenter I (Foto/Photo)
  1/5
  (Bilde 1 av 5)
 • Bilde med tekst som er en annonse for konserten Klassisk på Klevfos 2022: Unge talenter II (Foto/Photo)
  2/5
  privat (Bilde 2 av 5)
 • Bilde med tekst som er en annonse for konserten Klassisk på Klevfos 2022: Glemte skatter (Foto/Photo)
  3/5
  Boris Schürmann (Bilde 3 av 5)
 • Bilde med tekst som er en annonse for konserten Klassisk på Klevfos 2022: Bare Bach (Foto/Photo)
  4/5
  Fabel studio (Bilde 4 av 5)
 • Bilde med tekst som er en annonse for konserten Klassisk på Klevfos 2022: Amors piler (Foto/Photo)
  5/5
  Boris Schürmann (Bilde 5 av 5)

Alle konserter er klokken 14. Varighet ca 30-40 minutter.

Konsertene er gratis for alle som har betalt inngangsbillett til museet den aktuelle dagen, eller har Anno Sommerkort. 

Konsertserien er et samarbeid mellom Nivalis Barokk og Anno Klevfos industrimuseum. Arrangeres med støtte fra Løten kommune og Norsk kulturråd.

Program:

9.juli: Unge talenter I (Margrete Hjemli, sang, og Oda Rundberget, obo)

På denne konserten møter vi to unge lokale talenter. Margrete Hjemli fra Ådalsbruk er 17 år og går på musikklinja på Stange videregående med sang som hovedinstrument. Oda Rundberget er 13 år og har spilt obo i Løten kulturskole i fire år og utmerker seg på dette krevende instrumentet. Guro Hjemli er med på piano og cembalo. Vårild Schürmann, fiolin, Jon Fredrik Hjemli, obo, medvirker også(obs endring i programmet fra opprinnelig oppsatt Solveig Schürmann). Programmet for konserten er musikk av Vivaldi, Faure, Mozart, Schubert, Piazolla og kanskje også en ny komposisjon!

16.juli: Unge talenter II (Leon Seferi, sang, Fride Skogsrud Bjørnstad, piano)

Leon Seferi er 18 år gammel og går på musikklinja på Stange videregående skole. Han har sunget siden han var veldig liten og har opptrådt i mange sammenhenger, blant annet på Løten Kulturskoles arrangementer. Nå satser han for fullt på klassisk sang, og han har til og med fått plass på Talentutviklingsprogrammet til Norges Musikkhøgskole. Han synger mye forskjellig repertoar, men liker godt det italienske. Akkompagnatør: Fride Skogsrud Bjørnstad, klaver.

23.juli: Glemte skatter (Vårild Schürmann, fiolin, SolveigSchürmann, harpe, Margrete Hjemli, sang, Jon Fredrik Hjemli, obo, Guro Hjemli, cembalo)

Guro og Jon Fredrik Hjemli holder til på Hegg, naboeiendommen til Klevfos. Herfra driver de barokkensemblet Nivalis.  Omtrent ukentlig øver ensemblet sammen på Ådalsbruk, ofte sammen med fiolinist Vårild Schürmann fra Vallset. Solveig Schürmann er fra også Vallset og har startet å komponere egen musikk i tillegg til at hun er en dyktig harpist. Musikerne er opptatt å finne ukjente perler fra arkivene. På denne konserten presenterer de noe av instrumentalmusikken de har jobbet med den siste tiden, blant annet triosonater av de ganske så ukjente komponistene Linecke og Platti.

30.juli: Bare Bach (Guro Hjemli, sopran, Anja Sköld, traversfløyte, Jon Fredrik Hjemli og Kennet Bohman, barokkobo, Lars Henrik Johansen, cembalo)

Kjent og ukjent musikk av barokkens aller mest kjente komponist Johann Sebastian Bach. Arier for sopran, 1-3 blåsere og cembalo. Konserten har både et internasjonalt og et lokalt preg: Sopran Guro Hjemli og oboist Jon Fredrik Hjemli bor på Ådalsbruk, fløytist Anja Sköld og oboist Kenneth Bohmann kommer fra Marstrand ved Göteborg og cembalisten Lars Henrik Johansen bor til daglig i Italia, men har familietilknytning til Løten.

6.august: Amors piler (Guro Hjemli, sopran, Jon Fredrik Hjemli, obo, Trond Olaf Larsen, fagott, Gunnhild Tønder, cembalo)

Nivalis Barokk presenterer vakre kantater og arier til temaet kjærlighet. Sentralt i programmet står kantaten «Spezza Amor l’arco» («Amor, brekk din bue») av Agostino Steffani. Utøverne er Guro Hjemli, sopran, Jon Fredrik Hjemli, obo, Gunnhild Tønder, cembalo og Trond Olaf Larsen, fagott.