Edvard Munch og Bjarne Falk

Velkommen til en musikalsk forestilling av Tor Karseth. Forestillingen handler om de to kunstnerne Edvard og Bjarne, begge født på Hedemarken – den ene verdenskjent, den andre skaffet seg også et navn diverse steder i den store verden, men framstår i dag som nesten helt glemt.

Løten kino lørdag 12. desember kl. 16.00
Billetter kr 200,- Begrenset antall billetter.

  •  (Foto/Photo)
    1/1

Her er Tor Karseths egne ord om forestillingen, som står for manus, melodier, instruksjon:

«I 1882 er Edvard Munch og Bjarne Falk begge elever ved Den Kongelige Tegneskole i Kristiania. «De reiser fra Kristiania til Hamar 17. mai. To unge glade kunstnere på trainet. For Edvard Munch er invitert med hjem til Bjarne Falk. I friluft og i frihet skal de tegne.» Slik starter Edvard Munchs tre uker lange opphold på Hamar, og slik starter forestillingen.

Å hente fram igjen kunnskap om Hamarmaleren Bjarne Falk er en viktig del av dette prosjektet. Samtidig er det et forsøk på å få fram at Edvard Munch har tilknytning til Løten, Hamar og Hedmarken.

Forestillingen setter også fokus på kunsten i Vang kirke og likhetene mellom Mathias Stoltenberg og Bjarne Falk både når det gjelder bakgrunn, funksjonshemming og livssituasjon. »


Velkommen til en spennende forestilling!

Arrangementet er et samarbeid mellom Anno Klevfos Industrimuseum/Munchsenteret i Løten og Løten Kommune

  •  (Foto/Photo)
    1/1