Uteområdet på Klevfos

Vi har et flott uteområde som egner seg til mange aktiviteter. Lekeplass, husker, flere grillplasser, turstier og store grøntområder der både store og små kan utfolde seg.

 • Blomster på Klevfos (Foto/Photo)
  1/1
  Det er flott flora på Klevfos

Om du skal feire barnebursdag, sommeravslutning, grillkveld eller bare komme sammen med gode venner, er Klevfos et flott sted for dette. Her kan dere være i rolige omgivelser både på dagtid og kveldstid. I 2013 ble vi sponset av Klevfos venner med en flott lekeplass. Denne har blitt veldig flittig brukt, både av skoler/barnehager og av familier. Det er folk der nesten til alle døgnets tider og de storkoser seg. I 2015 fikk Klevfos Venner også satt opp en gapahuk i forbindelse med lekeplassen. Der er det også tønnegriller tilgjengelig. Dette var et kjærkomment tilskudd til området her, og det som er veldig bra er å oppdage at folk rydder opp etter seg og forlater området rent og pent. 

 • Barn i lek (Foto/Photo)
  1/6
  Barn i lek (Bilde 1 av 6)
 • Lekeplassen (Foto/Photo)
  2/6
  Barn i lek (Bilde 2 av 6)
 • Lekeplassen (Foto/Photo)
  3/6
  Lekeplassen (Bilde 3 av 6)
 • Lekeplassen (Foto/Photo)
  4/6
  Barn i lek (Bilde 4 av 6)
 • Lekeplassen (Foto/Photo)
  5/6
  Lekeplassen (Bilde 5 av 6)
 • Lekeplassen (Foto/Photo)
  6/6
  Barn i lek (Bilde 6 av 6)

Turstier

I området rundt Klevfos er det også mange stier. Det går sti herfra, over demningen og langs elva opp til Fløta og ruinene av Aadalsbrug Jernstøberi. Turistforeningen har også åpnet Kristian Lien stien, fra Klevfos gjennom skogen til Romedal. Kristian Lien var en av arbeiderne på Klevfos som bodde i Romedal og som gikk på arbeid hver dag, 6,3 km, jobbet her i 12 t og gikk 7,5 km hjem!! Sommer som vinter. Nå kan vi selv gå denne strekningen og kanskje fundere litt over hvordan Kristian levde. Ut fra Klevfos går det også stier både til Ilseng og til Løten.

 • På den gamle grillplassen nedenfor Munch-senteret er det tønnegrill, benker og bord. (Foto/Photo)
  På den gamle grillplassen nedenfor Munch-senteret er det tønnegrill, benker og bord. JH Studios/ Lars Martin Bøe

Uteområdet her er også veldig ofte benyttet til fotografering av både konfirmanter og brudepar. Her er mange flotte bakgrunnsmotiv både fra naturens side og fabrikkbygningene. Ta kontakt for avtale.

Det er også en tønnegrill ved den gamle grillplassen nedenfor Munch-senteret og der er også benker og bord. Utenfor inngangen her er det også mulig å sitte under tak i tilfelle det skulle komme noen regndrypp. 

 • Høst på Klevfos (Foto/Photo)
  1/2
  Høstfarger på Klevfos
 • Høst på Klevfos (Foto/Photo)
  2/2
  Brua over demningen