Om forestillingen
Edvard på Engelaug er den tredje i rekken av Tor Karseths musikkteaterforestillinger med sanger knytta til Edvard Munchs tilknytning til Løten og Hedmarken.
I 2014 kom forestillingen "Mens Edvard tegner", som omhandler Edvard og hans yngre bror Andreas sitt sommerferieopphold på Engelaug i 1875.
18 år gamle Edvard Munch og medeleven fra tegneskolen, Bjarne Falk reiser fra Kristiania til Hamar 17. mai 1882. Munch tilbringer tre uker hos Bjarne og hans familie i Strandgata på Hamar. Forestillingen "Edvard Munch og Bjarne Falk" fra 2020, tar for seg dette oppholdet.Handlingen i Edvard på Engelaug starter samme dag som "Edvard Munch og Bjarne Falk" slutter. Den 9. juni 1882 reiser Edvard med toget fra Hamar til Ådalsbruk.
Atten år, nysgjerrig og full av liv er han på sommerferie i Løten, på gården der han ble født. Han er jamt ute med skisseblokka og tegner folk og natur, og i brevene hjem beskrives folksomme dager og god mat, slik vi liker å tenke det alltid er på Hedmarken.
Det blir sagt at Munch ikke så på tegningene sine som sjølstendige, avsluttede kunstverk. De var steg på veien mot noe større. Kanskje nettopp derfor er tegningene så fulle av liv - de er åpne og synes å ha blitt gjort raskt og ofte impulsivt. Da er det fristende å tenke at tegningene gir oss anledning til å bli bedre kjent med Edvard Munch, selve mennesket bak mytene. Ikke minst gjennom tegningene fra sommeren 1882, som forestillingen Edvard på Engelaug bygger på.
Edvard på Engelaug er i formen et syngespill slik Tor Karseths to foregående Munchforestillinger er, men det er like mye en kunstutstilling. Vi presenterer i alt 18 av de tegningene Munch produserte på Engelaug i 1882.
Med Tor Karseth selv som regissør og instruktør, Ole Gjøstøl som musiker, et godt knippe lokale aktører i skuespillerstaben og produksjonsapparatet, håper vi å kunne gi vårt publikum en hyggelig historisk reise, og en litt annerledes kunstutstillingsopplevelse.