Hopp til hovedinnhold

Klassisk på Klevfos

Velkommen til en konsertserie med en klassisk konsert hver lørdag i juli! Museumsbillett gjelder!

KLEVFOS INDUSTRIMUSEUM
06.juli 2024
14.00
13.juli 2024
14.00
20.juli 2024
14.00
27.juli 2024
14.00

6. juli - Nivalis Barokk

Nivalis Barokk er et tidligmusikkensemble som er basert på Ådalsbruk, men som tilknytter seg dyktige sangere og musikere fra inn- og utland og som har konserter over hele landet. De har både egne konsertprosjekter, og samarbeider med kor og dirigenter når det gjelder større verk som f.eks. Messias eller Juleoratoriet. Ensemblet er blant noen utvalgte profesjonelle grupper her til lands som mottar fast ensemblestøtte fra Norsk kulturråd.På konserten på Klevfos 6.juli deltar de lokale utøverne Guro Evensen Hjemli, sopran og Jon Fredrik Hjemli, obo. Det blir framført sommerlig og virtuos musikk fra 1700-tallet.

 

  • Åtte musikere fra ensemblet Nivalis barokk, fotografert ute i sommerlige omgivelser.
    1/1

13. juli - Unge talenter!

Margrete Hjemli, f.2005, er nettopp ferdig på musikklinja på Stange vdg.skole og tenker på å studere klassisk sang. Hun har vært med i Løten ungdomsteater i flere år og hun har også deltatt i mange oppsetninger med Tor Karseths syngespill. Margrete har deltatt på Voksenåsens sommerakademi og hun har deltatt på Klassisk på Klevfos flere ganger tidligere.

Leon Seferi ble 20 år i mai. Sang har vært en stor del av livet og han forbereder seg i år på studier i klassisk sang med tanke på å kunne livnære seg av sangen i fremtiden. Han har allerede vært med på mye som sanger, bla.a. Kirsten Flagstad Festival, Voksenåsen akademi og han har vært elev ved Musikklinja på Stange vgs. Han har hatt flere konserter på Klassisk på Klevfos, og i fjor satte han publikumsrekord!

Hichuunga Hamadudu skriver dette om seg selv:
Jeg er 17 år og går på musikklinja på Stange VGS. Jeg begynte å spille klarinett i Vang Skolekorps i 2015 og siden har jeg fått gjøre mye spennende. I tillegg til å gå i kulturskolen på Hamar og på musikklinja er jeg også elev ved Talentutviklingsprogrammet ved Norges Musikkhøgskole. Erfaringsmessig har jeg blant annet vært konsertmester i Innlandets Regionkorps, spilt flere solo-konserter i arrangementer som bryllup og dåp samt spilt i flere ensembler. Alt fra korps til orkester til diverse mindre grupper som kvartetter. I fremtiden håper jeg at jeg fortsetter å aktivt drive med musikk og at det kan fortsette å være en stor og sentral del i mitt liv. Jeg håper også at jeg gjennom erfaring og utdanning kan utvide mine horisonter og gi mer av musikken tilbake andre.

Solveig Schurmann skriver dette om seg selv:
Jeg er 17 og går på musikklinja ved Stange VGS. Jeg begynte å spille harpe i 2014 ved Oslo Kulturskole, og har siden fått forskjellig erfaring med komposisjon, dirigering, sang og piano. Jeg har spilt i Ung Filharmoni, Den Norske Opera, Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester, Norges Ungdomsorkester (NUSO), Hedmarken Symfoniorkester og med diverse Kor og ensembler. Siden 2023 er jeg elev ved Norges Musikkhøyskoles talentuviklingsprogram på dirkesjon og harpe.
I Oktober 2023 fremførte NUSO mitt første stykke for symfoniorkester i Stjørdal. I februar 2024 deltok jeg i semifinalen til NRK’s Virtuos-konkurranse. Jeg liker å utforske sjangere og hvilken betydning musikk kan ha. Jeg håper å kunne fortsette å oppleve gleden av å jobbe med musikk, og kanskje leve av det i fremtida.

  • 1/1

20. juli - Tyskere på tur

Tyskere på tur - orgelmusikk i industrielle katedralerOrgelet er nærmest uløselig knyttet til kirkerommet. Men dette projektet, som en del av Christian Kjos sitt arbeidsstpend, bringer orgelet inn i fabrikklokaler - et rom som aldri har vært tenkt til orgelmusikk, men som klanglig og akustisk kan minne om et kirkerom. I dette tilfellet blir de som industrielle katedraler å regne. Orgelet som instrument, kan selv minne maskiner i en fabrikk, en teknisk komplisert maskin som produserer et stort spekter av ulike lyder.Konsertens program fokuserer på musikk komponert av 1600- og 1700-tallets mest berømte tyske komponister som Johann Jacob Froberger (1616-1667), Dietrich Buxtehude (1637-1707), Georg Friedrich Händel (1685-1759) og Johann Sebastian Bach (1685-1750). Alle disse komponistene reiste, mer eller mindre, kortere og lengere for å knytte musikalske kontakter og oppleve forbilder som satte dype spor i deres musikalske stil.Programmet viser frem et bred spekter av former for orgelmusikk som toccata, preludium, fuge, suite, og koralpreludium for å nevne noen.

  • 1/1

27. juli - Trioen Maskros

Maskros trio består av Ida Wahl (vokal), Frida Tømmerberg (fiolin, vokal) og Tiril Einarsdotter (fiolin, hardingfele og vokal). De tre vennene i Maskros møttes på musikkstudiet i Stavanger, og fant tonen gjennom en felles interesse for folkemusikk. Etter hvert har interessen for tidligmusikk også vokst, og dette har blitt en viktig inspirasjonskilde for ensemblet.Frida er fra Elverum og spiller barokkfiolin i tillegg til moderne fiolin. Hun er med i Nivalisakademiets studentavdeling (NASA) og spiller jevnlig med barokkensembler som Nivalis barokkorkester og Akantus ensemble. Nå tar hun med seg Maskros trio for å spille på hjemlige trakter.Sammen skriver Maskros arrangementer og komposisjoner med utgangspunkt i skandinavisk tradisjonsmusikk. Med sang og fioliner som eneste instrumenter, danner trioen et lyst og minimalistisk lydlandskap. På denne konserten vil dere få høre egne komposisjoner, folketoner og tidligmusikk i egne arrangementer.

  • 1/1
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2